donderdag 21 september 2017

Laatste interview van Nouri vanavond op tv

AMSTERDAM Het laatste interview dat Abdelhak Nouri heeft gegeven, is vanavond op tv te zien. Precies een jaar nadat hij zijn debuut maakte in het eerste van Ajax, staat Nouri centraal in de nieuwste aflevering van de serie ‘Kaaskop of mocro’.

De documentaire over de Nederlands-Marokkaanse middenvelder is gemaakt door Ajouad El Miloudi. Hij was de laatste die een interview hield met het grote voetbaltalent, voordat Nouri tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen plotseling op het veld in elkaar zakte.

Lees ook: Speciaal eerbetoon voor Nouri gespot in Amsterdam

El Miloudi onderzoekt in zijn programma de mentaliteit van voetballers van Marokkaanse afkomst in Nederland. De Ajacied zelf zei eerder al eens dat het lastig is voor trainers om hen direct aan te spreken terwijl de rest van de groep erbij is. Dat komt doordat ze zich aangetast kunnen voelen in hun eer, aldus Nouri. 

Bescheiden Nouri
Ook El Miloudi heeft ervaren dat zij vaak moeite hebben met de Nederlandse voetbalcultuur. Maar juist bij Nouri ontdekte El Miloudi hoe het wél moet, zegt de programmamaker in het Algemeen Dagblad. "Hij was altijd heel bescheiden, had op geen enkele manier een grote mond. Hij vertelde dat hij kritiek op zijn persoon altijd bij zichzelf zoekt en nooit anderen de schuld gaf. Daarom was hij ook zo ontzettend populair bij Ajax."

Lees ook: Kippenvel in de Johan Cruijff Arena: groots eerbetoon voor Nouri

‘Kaaskop of mocro’ wordt vanavond om 21.45 uur uitgezonden op NPO3.



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/212388/Laatste%20interview%20van%20Nouri%20vanavond%20op%20tv