donderdag 30 november 2017

Amsterdammer krijgt twee jaar cel voor ontvoering 'jihadbruid'

AMSTERDAM De 39-jarige Marlon G. uit Amsterdam is veroordeeld tot twee jaar cel. De Amsterdammer ontvoerde vorig jaar een 16-jarig meisje, mishandelde haar en dreigde om haar mee te nemen naar Syrië voor de jihad.

G. heeft zijn 'jihadbruid' gedwongen met hem te trouwen in een moskee. Daarna bracht hij haar voor drie weken onder op verschillende adressen in Antwerpen. Volgens de rechtbank mishandelde en vernederde G. het meisje en beroofde haar van haar vrijheid. Tegen de verdachte was drie jaar cel en tbs geëist voor ontvoering en deelname aan een teroristische oirganisatie.

Lees ook: Cel en tbs geëist voor ontvoering 'jihadbruid'

De rechtbank heeft G. vrijgesproken van terrorisme en het voorbereiden van een reis naar Syrië. In de rechtbank werd gezegd dat de verdachte een Jihadist is, maar volgens hen is er geen enkel bewijs dat de man ook echt naar wilde afreizen naar het jihad. Ook hebben deskundigen niet kunnen vaststellen of G. geestelijkziek is, daarom is hem geen tbs opgelegd.

Het kwetsbare meisje uit Heesch (Noord-Brabant) leerde G. via het internet kennen. De weken lange mishandelingen hebben haar naar eigen zeggen geestelijk kapotgemaakt. Ze heeft zichzelf uiteindelijk weten te bevrijden door de Belgische politie te bellen.



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/215907/Amsterdammer%20krijgt%20twee%20jaar%20cel%20voor%20ontvoering%20'jihadbruid'