zaterdag 19 mei 2018

Steun voor ijssalonhoudster na besluit vervolging: 'Walk with Gilly' trekt door Hilversum

HILVERSUM Zo'n dertig mensen lopen op dit moment mee met de mars voor Gilly Emanuels, om haar te steunen. Emanuels wordt vervolgd omdat ze met fysiek geweld opkwam tegen jongens die haar uitscholden voor onder meer 'kankeraap'. Daartegen wordt nu geprotesteerd.

De stoet loopt door het centrum van Hilversum. Voorop lopen twee dames die een spandoek vasthouden. 'Walk with Gilly' staat daar met viltstift opgeschreven. Daaromheen zijn kleine, persoonlijke tekstjes geschreven door de sympathisanten van de Hilversumse onderneemster.

De mensen lopen mee met de mars, omdat zij het niet eens zijn met de vervolging van Gilly Emanuels. Zij werd een lange tijd belaagd door straatjongens bij haar ijssalon. Ze werd uitgescholden voor onder meer 'kankeraap'. Om voor zichzelf op te komen, sloeg zij met een stok om zich heen. Dat is gefilmd, online gezet en op basis hiervan is zij aangeklaagd voor mishandeling.

Lees ook: Belaagde eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling: "Ik ben sprakeloos"

PVV-Kamerlid Markuszower heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de vervolging. Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie zag geen reden om het Openbaar Ministerie (OM) te vragen om de vervolging van de Hilversumse ijssalonhoudster Gilly Emanuels in te trekken.

Naast de protestmars was eerder ook al een petitie gestart om de Hilversumse een hart onder de riem te steken. De petitie, die als doel heeft om de vervolging te voorkomen, is inmiddels 763 keer ondertekend.



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/224939/Steun%20voor%20ijssalonhoudster%20na%20besluit%20vervolging:%20'Walk%20with%20Gilly'%20trekt%20door%20Hilversum