donderdag 23 maart 2017

Rector van leerlingen die aanslag Londen meemaakten: "Iedereen is van slag"

KROMMENIE De leerlingen van het Bertrand Russell College uit Krommenie, die de aanslag in Londen gister van dichtbij meemaakten, komen vanavond weer naar huis. "Iedereen die het gezien heeft, is van slag", zegt de rector van de middelbare school.

Ongeveer tien leerlingen liepen gister vlakbij de plek waar een auto met hoge snelheid voorbijgangers schepte. "Nadat de aanslag gepleegd was liepen zij er als het ware achteraan, op de brug", vertelt Kees Laan, de rector van de school aan NH.

'Emotioneel'
Laan noemt de gebeurtenis "emotioneel". "Iedereen die het gezien heeft, is van slag", zegt hij. Na de aanslag werden alle leerlingen zo snel mogelijk bij elkaar gebracht.

"We hadden toevallig het geluk dat onze leerlingbegeleider ook begeleider was voor deze reis", vertelt Laan. "Dat betekent toch dat er een deskundig iemand bij is en dat er zodoende een goed gesprek plaats kon vinden."

Thuis
Een van de leerlingen vloog vervroegd terug met twee begeleiders. De rest van de leerlingen komt later vanavond met de boot weer aan in Nederland. 

 



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/202880/Rector%20van%20leerlingen%20die%20aanslag%20Londen%20meemaakten:%20%22Iedereen%20is%20van%20slag%22