donderdag 29 juni 2017

Vermiste hond door heldenactie van snelweg geplukt

AMSTERDAM Hond Okura ontsnapte afgelopen weekend uit het asiel en was sindsdien spoorloos. Twee Haarlemmers zagen de hond gisteren over de snelweg rennen en ondernamen meteen actie.

Tim de Jager en Remco Blok kwamen uit hun werk in Westpoort toen ze een hond over de vluchtstrook van de Haarlemmerweg in Amsterdam zagen lopen. "Sommige auto's reden er gewoon langs", vertelt Tim aan NH. Remco en hij besloten de hond voorzichtig in te sluiten met de auto. "Ik sprong eruit om haar te pakken", zegt Tim. Een aantal andere automobilisten probeerden te helpen, maar Tim was als eerste bij haar.

Lees ook: Hond ontsnapt uit asiel na ziek worden baasje: "Ze is heel bang"

Okura ontsnapte nadat haar zieke baasje haar noodgedwongen naar het asiel had gebracht. De dierenopvang had eerder nog gewaarschuwd om niet te proberen haar te vangen. De angstige hond zou er dan snel vandoor gaan. Tim, die zelf ooit bij een asiel werkte, had er weinig problemen mee. "Best wel makkelijk te vangen", zegt hij nuchter over de ontsnapte hond.

Uitgeput
Okura rende al een paar dagen rond en bleek dan ook flink vermoeid. "Ze plofte neer op de bank en viel meteen in slaap", zegt Tim. "Even een dutje doen."

Dierenopvang Amsterdam laat op Facebook weten Remco en Tim ontzettend dankbaar te zijn. "We zijn heel erg blij dat Okura heel en ongedeerd weer bij ons terug is!", schrijven ze. "Dank jullie wel, Tim en Remco!"



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/208506/Vermiste%20hond%20door%20heldenactie%20van%20snelweg%20geplukt