zondag 30 juli 2017

Politie: dodelijke steekpartij in metro Amsterdam is geen terreurdaad

AMSTERDAM (AT5) De dodelijke steekpartij in de Amsterdamse metro 53 van afgelopen donderdag is geen terreurdaad. Dat laat de politie vandaag weten aan AT5.

Bij de steekpartij kwam een 38-jarige Amsterdammer om het leven. Kort na het incident werd een 27-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het neersteken van het slachtoffer. Van de steekpartij waren veel mensen getuige, maar over de precieze aanleiding is nog steeds weinig bekend.

Lees ook: Politie op zoek naar getuigen dodelijke steekpartij in metro Amsterdam: 'Slachtoffer uit het niets neergestoken'

Om te voorkomen dat er verder over de zaak wordt gespeculeerd, zegt de politie nu dat er geen sprake is van terreur. Wat dan wel de aanleiding voor de fatale steekpartij is geweest, wil de politie nog niet zeggen.

Lees ook: Dode bij steekpartij in Amsterdam is 38-jarige Amsterdammer

Een woordvoerder liet vrijdag al weten dat er voorafgaand aan het incident geen ruzie is geweest. De dader zou zijn slachtoffer mogelijk willekeurig hebben uitgekozen.



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/209963/Politie:%20dodelijke%20steekpartij%20in%20metro%20Amsterdam%20is%20geen%20terreurdaad