maandag 30 oktober 2017

Nieuwe partijnaam Simons al in gebruik door Zaanse therapeuten: "We willen niets met politiek te maken hebben"

KOOG AAN DE ZAAN De zzp'ers van psychotherapeutisch centrum BIJ1 in Koog aan de Zaan zijn verbolgen over het feit dat Sylvana Simons haar politieke partij dezelfde naam heeft gegeven als hun praktijk.

"We willen neutraal zijn en niets met politiek te maken hebben", benadrukt psychodramatherapeut Kerstin Schwardtmann tegen NH Nieuws. "Ik hoop dat ze hier nog eens over zal nadenken, want anders hebben we een probleem." 

Lees ook: Sylvana Simons' partij Artikel 1 omgedoopt tot BIJ1

Het nieuws dat Simons haar politieke partij Artikel 1 zou omdopen tot BIJ1 was nog geen paar uur oud toen de eerste berichten in de mailbox van BIJ1 in Koog aan de Zaan verschenen. "Van mensen die het jammer vinden."

Het is niet de eerste keer dat de naam van Simons' partij onder vuur ligt. Eerder oordeelde de rechter dat de politica de partijnaam Artikel 1 moest veranderen omdat die al werd gebruikt door het Nederlandse kenniscentrum tegen discriminatie. De nieuwgekozen naam blijkt dus ook al te bestaan. 

Juridisch lastig
Omdat de zzp'ers een collectief vormen, staat de naam BIJ1 niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. "Dat maakt het juridisch natuurlijk lastig", erkent Schwardtmann. 

Lees ook: Rechter: politieke partij Artikel 1 moet naam wijzigen

Toch hoopt ze dat Simons haar beslissing heroverweegt. "Als het een bedrijf in Limburg was geweest, is het niet erg. Maar een politieke partij is toch anders. Ik wil niet dat onze praktijk met een politieke partij wordt geassocieerd." 

Schwardtmann komt graag in contact met Simons, al vindt de psychotherapeut dat de politica aan zet is. "Het is meer haar taak om contact met ons op te nemen", besluit ze stellig.



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/214301/Nieuwe%20partijnaam%20Simons%20al%20in%20gebruik%20door%20Zaanse%20therapeuten:%20%22We%20willen%20niets%20met%20politiek%20te%20maken%20hebben%22