vrijdag 29 april 2016

Brand in vluchtelingenopvang Amstelveen: vluchtelingen in pyjama op straat

AMSTELVEEN Ruim honderd vluchtelingen die zijn gehuisvest in de vluchtelingenopvang aan de Amstelveense Laan van Kronenburg moesten vannacht kort na middernacht halsoverkop hun woonruimte verlaten. Reden was een brand in een opslagruimte.

Terwijl de brandweer op zoek ging naar de brandhaard, dirigeerden beveiligers de groep vluchtelingen naar de parkeerplaats naast het gebouw. Terwijl zij in hun pyjama op straat stonden, troffen brandweerlieden in een opslagruimte een kast waarin brand was uitgebroken.  

Half uur buiten
Nadat de brandweer de kast naar buiten had gebracht en de ruimte had geventileerd, konden de bewoners van de vluchtelingenopvang weer naar bed. Uiteindelijk hebben ze ongeveer een half uur buiten gestaan.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie doet onderzoek. 



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/184191/Brand%20in%20vluchtelingenopvang%20Amstelveen:%20vluchtelingen%20in%20pyjama%20op%20straat