donderdag 28 april 2016

Ernstig vermagerde hond gevonden in Uitgeest

UITGEEST In Uitgeest heeft de dierenambulance vanmorgen een ernstig vermagerde hond gevonden. Het arme beest, een Amerikaanse Stafford, is inmiddels naar het asiel gebracht. De eigenaar van het dier wordt gezocht.

De hond werd vanmorgen gevonden op de Populierenlaan in Uitgeest. Volgens zijn chip heet de mannetjeshond Bronco, maar de Dierenambulance Kennemerland laat weten dat de gegevens van de eigenaar niet kloppen.

Oproep
Om de eigenaar van het sterk vermagerde dier toch te achterhalen, plaatste de dierenambulance een foto en een oproep op Facebook. Dat bericht is al meer dan 500 keer gedeeld en de reacties eronder zijn niet mals. "Nooit meer terug naar de eigenaar, dit soort mensen zijn geen dieren waard", schrijft iemand.

Een ander pleit voor nuance. "Verschrikkelijk, maar oordeel niet te snel. Niemand weet hoe dit dier op straat is beland en voor hetzelfde geld is het een vermiste hond."

De reu is inmiddels overgebracht naar het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. Hoe het met nu met de hond gaat is niet bekend: een medewerkster van het tehuis wil niet reageren. Ze laat weten dat de zaak bij de dierenpolitie ligt. Wie weet bij wie de hond thuishoort, kan contact opnemen met het dierentehuis.



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/184165/Ernstig%20vermagerde%20hond%20gevonden%20in%20Uitgeest