zaterdag 25 juni 2016

Pasgeboren kittens gedumpt voor kattencafé: "De navelstreng zat er nog aan"

AMSTERDAM Bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam zijn afgelopen donderdag twee pasgeboren kittens in een doos voor de deur gedumpt. De babykatjes waren pas een paar dagen oud. Hun oogjes waren nog dicht en de navelstreng zat er zelf nog aan.

De dierenambulance heeft de diertjes opgehaald. "De weeskatjes zijn tijdelijk ondergebracht in een van onze pleeggezinnen en het gaat goed met ze", vertelt Marion Agema van Dierenasiel Amsterdam. "Omdat ze zo jong zijn, moeten ze elke drie uur gevoed worden. Gelukkig wonen in dit pleeggezin echte dierenliefhebbers die graag voor ze zorgen."

Socialisatie
De komende drie maanden blijven de kittens in het pleeggezin, voor een zogenaamde 'socialisatieperiode'. Marion: "In het gezin leren de kittens omgaan met huiselijke dingen, zoals kinderen en de stofzuiger. Ook worden zij minder snel ziek dan in een asiel."

Lees ook: Hond Lisa zorgt vol overgave voor verweesde kittens

Over drie maanden zijn de weeskittens beschikbaar om ergens anders te wonen. Dierenasiel Amsterdam roept mensen met ongewenste nestjes op om hier vooral melding van te maken en ze niet zomaar te dumpen. "Wij nemen kittens gratis op, zorgen voor goede socialisatie, medische zorg, een chip en castratie."

Lees ook: Kittens met lijm besmeurd en op straat gedumpt



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/187378/Pasgeboren%20kittens%20gedumpt%20voor%20kattencaf%C3%A9:%20%22De%20navelstreng%20zat%20er%20nog%20aan%22