maandag 24 oktober 2016

NH Peilt: Wil jij een gekloonde kopie van je huisdier?

NH PEILT Voor een tv-programma van BNN is een Nederlandse hond gekloond in Korea. De Dierenbescherming is boos. Vind jij het kunnen?

Geneuzel
Volgens BNN is het voor eerst dat een Nederlands huisdier is gekloond. In 'Klonen: Wens of Waanzin' reizen Sophie Hilbrand en Bas Haring de wereld over. De programmamakers hebben een hond laten klonen om 'het niet bij theoretisch geneuzel te houden en om de discussie nieuw leven in te blazen', aldus BNN.

Ophef
In Den Haag klinkt fel protest tegen het 'klonen op bestelling'. CDA, D66, PVV, en Partij voor de Dieren vinden huisdieren genetisch kopiëren geen goed idee. Ook de Dierenbescherming en asiels zijn tegen. De dierenopvang puilt uit met honden die soms jarenlang moeten wachten op een baasje. 'Geef liever zo'n opvanghond een fijn leven in plaats van je huisdier te klonen', zegt een woordvoerder.

Wat vind jij?
Zou jij best een gekloonde kopie van jouw huisdier willen hebben als jouw originele hond of kat er niet meer is? Of ben je fel tegen het klonen van huisdieren? We horen het graag van je!

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio en vanaf 17:00 uur in het nieuws op TV. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar nhpeilt@rtvnh.nl



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/194119/NH%20Peilt:%20Wil%20jij%20een%20gekloonde%20kopie%20van%20je%20huisdier%3F