woensdag 28 februari 2018

Joop helpt Poolse asielhonden de winter door...en June tot Twaalf helpt mee

NOORD-HOLLAND Joop Weverling zag hoe slecht het er aan toe ging bij het asiel in het Poolse Wronki. Hij besloot het asiel te hulp te schieten, maar kon dat niet alleen. Daarom klopte hij aan bij June tot Twaalf, met de vraag of de luisteraars spullen konden sturen die hij vervolgens naar Polen zou brengen.

Poolse asielhonden leven onder erbarmelijke omstandigheden, dus vond Joop het nodig om manden, riemen en speelgoed naar Polen te brengen.

Gelukkig was er onder luisteraars van June tot Twaalf veel animo om te helpen: de telefoon heeft wekenlang roodgloeiend gestaan. Er is zo enorm veel opgehaald dat Joop de spullen onmogelijk in zijn eentje naar Polen kan brengen. Daarom besloten Tije Klootwijk en Irene Cuijpers om ook naar Wronki te rijden. 

Bestelbus
Met een volgeladen bestelbusje zijn zij maandag vertrokken om een dag later in het oosten van Europa de ingezamelde spullen bij het asiel af te leveren. De vrijwilligers konden hun geluk niet op met alle manden, ballen, riemen, hondenbrokken en benches die werden binnengebracht. 

Dankzij de luisteraars van June tot Twaalf hebben de honden weer een lekker warme mand en hoeven zij ook de laatste winterse periode geen kou te lijden. 



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/220432/Joop%20helpt%20Poolse%20asielhonden%20de%20winter%20door...en%20June%20tot%20Twaalf%20helpt%20mee