dinsdag 16 april 2019

Man (30) mishandeld na ongeluk bij Loosdrechtse Plassen, dader spoorloos

VREELAND - Een 30-jarige man is gisteravond mishandeld langs de provinciale weg bij de Loosdrechtse Plassen na een verkeersongeluk. De politie is hard op zoek naar de dader en doet een oproep aan mogelijke getuigen.

Rond 21.30 uur stonden twee auto's te wachten voor een verkeerslicht op de Vreelandseweg (N201), ter hoogte van het dorp Kortenhoef (gemeente Wijdemeren, net over de provinciegrens bij Vreeland). Toen het groen werd, reden de auto's tegen elkaar aan.

Een van de bestuurders reed daarna een parkeerhaven op om schade te checken. Plotseling zag hij dat de bestuurder van de andere auto, die inmiddels ook was uitgestapt, met een zilverkleurig voorwerp naar hem toe kwam gelopen.

Door de stress lukte het de man niet zijn auto te starten en weg te rijden. De verdachte sloeg met het voorwerp de achterruit van de auto kapot. Daarna mishandelde hij het slachtoffer. Uiteindelijk lukte het de man toch om weg te rijden en even later kon hij worden opgehaald door een ambulance.

Wat de verwondingen van de man precies zijn, is niet bekendgemaakt door de politie. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie, maar de dader is nog niet gepakt.

Daarom doet de politie een getuigenoproep. De verdachte is vermoedelijk tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij is zo'n 1.80 meter lang, heeft een lichtgetinte huidskleur en lichtdonker golvend haar tot op zijn schouders. "Er zijn aanwijzingen dat hij zich ook verkeersonvriendelijk heeft gedragen op die weg ten opzichte van andere automobilisten", schrijft de politie.

De verdachte reed in een kleine blauwe auto, mogelijk een Citroën Saxo. Het slachtoffer zat in een grijze Renault Scenic.

[YouTube:https://youtu.be/Xk-YzeayFfk]

from RTV Utrecht http://rtvu.nl/n/1907488/