dinsdag 23 mei 2017

Geschokte reacties na grote aanslag in Manchester: "Verbijsterd, zoveel jonge mensen"

AMSTERDAM In Manchester kwamen vannacht bij een concert van zangeres Ariana Grande 22 mensen om door een explosie. De politie van Manchester gaat uit van een terreuraanslag. Op de Ten Catemarkt in Amsterdam reageren mensen geschokt op het bericht van de aanslag.

"Verschrikkelijk. Dat kan natuurlijk overal gebeuren, bij een stadion en overal", zegt een man. "Dat is verschrikkelijk."

"Ik heb een dochter van veertien. En Ariana Grande was natuurlijk vorige week in Nederland", zegt een vrouw over de vooral bij tieners populaire zangeres. "Ik kan het bijna voelen, dat je als ouder staat te wachten om je kind op te halen. Ik denk dat ik zelf echt helemaal in paniek zou zijn, als je niet weet waar je kind is... Ze gaan rennen en ze worden natuurlijk naar ziekenhuizen gebracht. Dat je dan niet weet waar je kind is..."

Lees ook: Geen berichten over Nederlandse slachtoffers bij explosie in Manchester

'Kwestie van tijd'
Een ander laat weten 'verbijsterd' te zijn. "Vooral omdat er zoveel jonge mensen bij waren." Hij vreest een soortgelijke aanslag in Nederland. "Het is een kwestie van tijd voor het hier gebeurt. Als het in Parijs, in België en nu Engeland gebeurt, waarom hier dan niet?"

Toch hoopt hij dat mensen morgen gewoon Ajax komen kijken op het Amsterdamse Museumplein. "Want als je daar aan toegeeft, hebben ze wat ze willen: angst."

Reacties
Er wordt op social media massaal gereageerd op de vreselijke aanslag. Zo ook door de minister-president. "Verschrikkelijk nieuws uit Manchester, waar mooie avond eindigt in een drama. Gedachten bij de slachtoffers." En ook BN'ers reageren geschokt. "Afschuwelijk. Wat een slechtheid. Bewust een concert waar voornamelijk kinderen zijn. Vorige week waren mijn dochters en ik er, in Ziggo", Twittert schrijver Kluun. 



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/206552/Geschokte%20reacties%20na%20grote%20aanslag%20in%20Manchester:%20%22Verbijsterd,%20zoveel%20jonge%20mensen%22