vrijdag 14 juli 2017

Alkmaarse voetbalfans gebroederlijk op de foto voor Nouri: "We moesten gewoon iets doen"

ALKMAAR Direct nadat gistermiddag het slechte nieuws over Ajacied Nouri naar buiten kwam, zijn voetbalfans in Alkmaar bijeengekomen om hun medeleven aan 'Appie' te tonen. De supporters van verschillende clubs kwamen spontaan bij elkaar en poseerden gebroederlijk voor de foto.

Toen de ernst van Nouri's situatie bekend werd, voelde de Alkmaarse fotograaf Dave Weij meteen de drang om een foto te maken. Hij plaatste een oproepje op Facebook en had in korte tijd een groep mensen bij elkaar voor een portret. 

Lees ook: Noord-Holland diep geraakt door slecht nieuws Nouri: "Stay strong Appie"

Dave is behalve fotograaf ook bedrijfsleider bij een winkel. Een collega van hem, een groot Ajax-fan, kwam gistermiddag zwaar aangeslagen de winkel binnen. "Hebben jullie het gehoord van Nouri?" Dave belde meteen een Marokkaanse jeugdvriend van hem. "Die zit ook helemaal in het voetbal en zat thuis te huilen", vertelt de fotograaf aan NH Nieuws.

Lees ook: Ernstige en blijvende hersenschade Ajacied Nouri 

"Impulsief als ik ben, dacht ik meteen: 'We moeten iets doen'", zegt Dave. "In no time kwamen daar allemaal reacties op."

Lees ook: Selectie AZ brengt eerbetoon aan Ajacied Nouri

's Avonds kwam er op de parkeerplaats van de Vue-bioscoop een groepje Alkmaarders samen om hun betrokkenheid bij de jonge Amsterdamse voetballer kenbaar te maken. "De helft kende elkaar niet eens", vertelt Dave. "Er zaten PSV'ers tussen, Ajacieden, en AZ'ers natuurlijk."

"De betrokkenheid was zo groot", besluit hij. "Die ging bij iedereen zo diep. We moesten gewoon iets doen."



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/209194/Alkmaarse%20voetbalfans%20gebroederlijk%20op%20de%20foto%20voor%20Nouri:%20%22We%20moesten%20gewoon%20iets%20doen%22