vrijdag 25 augustus 2017

Amsterdam onderzoekt fysieke barrières op drukke plekken na aanslagen Barcelona

AMSTERDAM (AT5) De gemeente Amsterdam gaat samen met ondernemers kijken waar er in de stad fysieke barrières kunnen worden geplaatst. Dat is vanochtend besloten tijdens een gesprek tussen vertegenwoordigers van ondernemers uit de binnenstad, burgemeester Van der Laan en politiecommissaris Aalbersberg.

In Barcelona kwamen vorige week donderdag 13 mensen om het leven en raakten meer dan 130 mensen gewond, toen een busje inreed op een mensenmassa op de toeristische Ramblas. Naast het spreken over zorgen die Amsterdamse ondernemers mogelijk hebben, wilde Van der Laan ook vertellen over de gevolgen die de aanslag heeft voor Amsterdam.

Lees ook: Doden en gewonden in Barcelona bij aanslag: "Mensen renden in paniek over straat"

De vertegenwoordigers van ondernemers hebben tijdens het gesprek aangegeven dat de veiligheidsgevoelens van de ondernemers 'drastisch zijn afgenomen'. De ondernemers gaven aan dat de gevoelens van onveiligheid serieus genomen moeten worden. De komende weken zal worden besloten op welke plekken en in welke vorm er barrières geplaatst worden. 

Na eerdere aanslagen in diverse Europese steden ging de burgemeester ook in gesprek met onder meer de LHBT-gemeenschap, met poppodia, de Joodse gemeenschap, moskeeën en nieuwsredacties.



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/211100/Amsterdam%20onderzoekt%20fysieke%20barri%C3%A8res%20op%20drukke%20plekken%20na%20aanslagen%20Barcelona