dinsdag 29 augustus 2017

VVD wil cameratoezicht rond ijssalon van bedreigde Hilversumse onderneemster

HILVERSUM Wat betreft de Hilversumse VVD-fractie is cameratoezicht een serieuze mogelijkheid om de overlast van hangjeugd op de Kleine Drift in Hilversum-Oost in te perken.

Dat zegt raadslid Ruud Verkuijlen tegen HilversumsNieuws. Volgens Verkuijlen is het aannemelijk dat met cameratoezicht de overlast in de straat wordt ingedamd. "Op andere plaatsen heeft het ook goed gewerkt", verwijst hij naar de genomen maatregelen op het Ooievaarplein.

Lees ook: Racistische hangjongeren schelden onderneemster uit

De Kleine Drift kwam vorige week in het nieuws toen bleek dat Gilly Emmanuels, eigenaresse van ijssalon 't Peronnetje, regelmatig wordt lastiggevallen en bedreigd door een groep jongeren. In een video die vorige week opdook, wordt de vrouw uitgescholden voor 'kankernegerin' en 'kankerzwarte'. Een week eerder zou de groep een mandarijn tegen haar hoofd hebben gegooid.

Inmiddels heeft ook de lokale CDA-fractie aan de burgemeester gevraagd of hij bereid is om na te denken over cameratoezicht op die plek. Wat betreft de VVD komt het cameratoezicht bovenop de door burgemeester Broertjes eerder aangekondigde extra inzet van boa's, wijkagent en buurtcoördinator. 



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/211313/VVD%20wil%20cameratoezicht%20rond%20ijssalon%20van%20bedreigde%20Hilversumse%20onderneemster