maandag 25 september 2017

Politie zoekt camerabeelden van brandstichters Amsterdam

AMSTERDAM De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gehoord of gezien rond de Karel du Jardinstraat in Amsterdam gisteren, waar twee onbekende mannen rond 21.40 uur brand probeerden te stichten bij een pand.

Buurtbewoners hoorden rond dat tijdstip een harde knal en zagen dat er rook uit het pand kwam. Er ontstond een brandje achter een deur en een ruit was gesneuveld. De politie vermoedt dat de knal veroorzaakt is door een explosief of zwaar vuurwerk. 

In het gebouw zit Streetcornerworks gevestigd, een organisatie voor jeugdhulpverlening en verslavingszorg.

Lees ook: Harde knal gehoorde in de Amsterdamse Pijp: "Jongeren gooiden iets door brievenbus"

De twee verdachten vluchtten na het incident in de richting van het Van der Helstplein en gingen linksaf de Rustenburgerstraat in om vervolgens naar de Ferdinand Bolstraat af te slaan.

De politie is dringend op zoek naar het duo en naar mogelijke camerabeelden op deze route en vraagt iedereen die daarover beschikt deze in te leveren. Van de mannen is het volgende signalement bekend: Beiden zijn lichtgetint en worden geschat tussen de 16 en 22 jaar oud.

Signalement
De een was ongeveer 1.70 meter lang, had een slank postuur en droeg een grijze jas met capuchon, donkerkleurige vale spijkerbroek en donkere sneakers. De andere verdachte was rond de 1.60 meter en had een normaal postuur. Hij droeg een grijze/lichtkleurige broek en donkere sneakers.



from NH - nieuws http://www.nhnieuws.nl/nieuws/212581/Politie%20zoekt%20camerabeelden%20van%20brandstichters%20Amsterdam