zondag 31 januari 2016

Tientallen asielzoekers in Zaandam keren zich tegen hulpverleners

ZAANDAM Tientallen bewoners van een asielzoekerscentrum aan de Rijshoutweg in Zaandam hebben zich vannacht tegen ambulancebroeders en de politie gekeerd. Het liep uit de hand bij de 'bajesboten' nadat hulpdiensten een kijkje kwamen nemen omdat een man zelfmoord wilde plegen.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De man had zichzelf in zijn polsen gesneden. Toen de ambulancebroeders de man wilde behandelen, ging het mis. Zijn vrouw en andere medebewoners kregen het aan de stok met de hulpverleners.

Lees ook: 8000 incidenten bij asielzoekerscentra in 2015 

"Wij wilden hem in de ambulance helpen, maar dat mocht niet", aldus een van de azc-bewoners. "Zijn vrouw bemoeide zich ermee en toen is ze geslagen en op de grond gevallen."

Slecht eten 
Vijftien agenten moesten te hulp schieten om de menigte in toom te houden. De neef van het slachtoffer werd aangehouden. 

Volgens meerdere medebewoners is het duidelijk waarom de man zelfmoord wilde plegen. "We zijn hier al vijf maanden en hebben geen inkomsten, slecht eten en krijgen geen informatie", aldus een van hen. "Het wordt elke dag erger. Het is hier slechter dan in andere kampen."



from RTV N-H - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/178897/Tientallen%20asielzoekers%20in%20Zaandam%20keren%20zich%20tegen%20hulpverleners