donderdag 22 november 2018

Grote antiterrorisme-oefening begonnen in Bilthoven

PROVINCIE UTRECHT - Op verschillende plekken in het land wordt vandaag een grote antiterrorisme-oefening gehouden. De operatie in onze regio begon om 15.00 uur in Bilthoven en volgens de politie is het "de grootste oefening ooit".

De oefening begon op een terrein achter de brandweerkazerne aan de Leijenseweg in Bilthoven. Het is een realistische oefening, waar een groot aantal deelnemers, tegenspelers en lotusslachtoffers verspreid over Nederland aan deelneemt. Het scenario is gebaseerd op een aanslag en de gevolgen daarvan. Het precieze scenario is niet bekendgemaakt.

De focus van de oefening ligt volgens de politie niet alleen op de inzet door hulpdiensten, maar juist ook op het bijbehorende landelijke opsporingsonderzoek naar de daders. Zeven eenheden doen hier samen met de marechaussee, de Veiligheidsregio en het Openbaar Ministerie aan mee.

Er zal vooral op afgelegen plaatsen worden geoefend, zei de politie gisteren tegen de NOS, al sluit de politie niet uit dat mensen iets horen of zien van de trainingen.

[Tweet:https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1065610688389877760]

from RTV Utrecht http://rtvu.nl/n/1848883/