vrijdag 29 januari 2016

Ernstig zedendelict Amsterdam: politie zoekt getuigen

AMSTERDAM Een vrouw is gisternacht ernstig aangerand op de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam. Er zouden verschillende getuigen moeten zijn.

De vrouw fietste rond 2.30 uur op het fietspad langs De Bijlmerbajes, vlakbij metrostation Spaklerweg. Daar werd ze aangevallen door een man op een fiets en de bosjes in gedwongen. Ze verloor hierbij haar tas en haar sjaal. De fietsen van beide bleven achter langs het fietspad.

Getuigen
Het voorval duurde ongeveer 15 minuten. Gedurende dat kwartier zijn er verschillende voetgangers en fietsers gepasseerd. De politie komt graag in contact met deze getuigen. Opvallend is dat één voorbijganger de zwarte herenfiets van de dader heeft meegenomen. Juist die fiets is belangrijk omdat deze een cruciaal aanknopingspunt voor het opsporingsonderzoek kan zijn.

Damesfiets
De dader ging er na het incident op de fiets van het slachtoffer vandoor in de richting van de Rembrandttoren. Het gaat om een lila damesfiets, een Amerikaans jaren '50 model, met in het wit het woord 'topmodel' op het frame. De fiets heeft een bagagedrager, een zwarte en een witte trapper en een kapotte remkabel die met een veter is vastgemaakt.

Signalement
De dader is een lichtgetinte man tussen de 25 en 30 jaar oud en 1,80 meter lang. Hij droeg een zwarte trainingsbroek en een camel-kaki gekleurde jas met zwarte capuchon.Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.



from RTV N-H - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/178792/Ernstig%20zedendelict%20Amsterdam:%20politie%20zoekt%20getuigen