maandag 30 mei 2016

Noodopvang Boerhaave in Haarlem nog niet klaar: het brandalarm moet aangepast worden

HAARLEM De tweede noodopvanglocatie in Haarlem kan niet voor half juni bewoond worden door vluchtelingen. Het alarmsysteem moet op last van de brandweer aangepast worden.

Door onze regioverslaggever Geja Sikma

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) moet de installatie van de brandweer aanpassen, omdat er andere bewoners in de oude zorgkliniek komen dan voorheen.

Lees ook: Boze asielzoekers uiten onvrede in gemeentehuis Haarlem over woonsituatie

"Toen werden de appartementen door één persoon bewoond, die Nederlands spreken en veel hulp konden krijgen van verzorgend personeel. De vluchtelingen slapen met meer personen op één kamer, ze spreken de taal niet en er zijn kleine kinderen bij", licht woordvoerder Gerrie van den Berg van het COA toe.

Er komt een geluidssignaal en een lichtsignaal bij brand, waar de centrale bewaking goed op moet toezien. Deze apparatuur kan niet eerder dan half juni geleverd worden. 

Lees ook: Noord-Holland maakt zich op voor duizend extra vluchtelingen

Wat de precieze datum wordt dat er vluchtelingen opgevangen kunnen worden in de Boerhaavekliniek, is volgens het COA nog niet te zeggen. Ook is niet duidelijk waar de mensen vandaan komen, legt Van den Berg uit. "Dat is afhankelijk van wie er op dat moment voor de deur staan of welke noodopvang elders in het land dan gesloten moet worden."



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/186010/Noodopvang%20Boerhaave%20in%20Haarlem%20nog%20niet%20klaar:%20het%20brandalarm%20moet%20aangepast%20worden%20