dinsdag 31 mei 2016

Onrust in Hoorn na 'geheime afspraken' over woonruimte voor asielzoekers

HOORN Het college van Hoorn maakt in het geniep afspraken over de huisvesting van ruim 200 statushouders in een kantoorpand in de Nieuwe Steen, zo stellen buurtbewoners. Een anonieme brievenbezorger gooide de plannen bij de buurt in de brievenbus, met grote onrust als gevolg. "We worden buitengesloten. Dat stoort ons enorm."

In het document dat de buurt in het bezit heeft staat dat de wethouder "in principe verder wil" met de ontwikkelaar van het idee. De bewoners hebben het gevoel dat alles al beklonken is. "We zouden betrokken worden. Dat is niet het geval", aldus Sebo Koning namens de bewoners van de Nieuwe Steen. Hij maakte een flyer om de buren op de hoogte te houden.

Hij baalt ervan. "Een leugenaar wil ik de wethouder (Ben Tap) niet noemen. Laten we het erop houden dat hij selectief omgaat met het delen van informatie."

Vragen
Ook de gemeenteraad is niet blij met de manier van communiceren van het college. Fractievoorzitter Roger Tonnaer noemt het slecht en heeft vragen gesteld. "Maar daar heb ik nog geen antwoord op gekregen. Het college wacht rustig met antwoorden, maar gaat wel door met het ontwikkelen van de plannen. En dat zonder de raad en de bewoners te informeren."
 
De gemeente Hoorn laat in een reactie weten dat er nog geen enkel besluit genomen is. Zodra er een concreet plan is, wordt dat besproken met de bewoners en de raad. Dit gebeurt ruim voordat er besluiten worden genomen.



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/186073/Onrust%20in%20Hoorn%20na%20'geheime%20afspraken'%20over%20woonruimte%20voor%20asielzoekers