maandag 30 januari 2017

Blauwe Moskee sluit deuren tijdens dienst uit angst voor aanslag

AMSTERDAM Naar aanleiding van de terroristische aanslag op een moskee in het Canadese Quebec heeft de Blauwe Moskee in Amsterdam besloten om de deuren voorlopig tijdens gebedsdiensten gesloten te houden. Ook worden er camera's opgehangen.

Dat heeft het moskeebestuur besloten na overleg met de besturen van drie grote moskeeën in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Ook zij houden de deuren de komende tijd gesloten. Bij sommige moskeeën lopen al enige tijd beveiligers rond. 

'Rigoureuze maatregel'
De moskeebesturen maken zich na de aanslag ernstige zorgen om de veiligheid van bezoekers. De maatregel moet voorkomen dat mensen met kwade bedoelingen kunnen binnendringen. "Wij voelen ons genoodzaakt om onze moskeeën in Nederland tijdens het gebed te sluiten. De moskee is een open gebouw dat een ieder op elk moment van de dag kan betreden en zijn/haar rust moet kunnen vinden. Wij betreuren het daarom ten zeerste dat wij deze rigoureuze veiligheidsmaatregel moeten nemen."

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) sprak eerder vandaag al zijn bezorgdheid uit over de veiligheid van Nederlandse moskeeën.



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/199507/Blauwe%20Moskee%20sluit%20deuren%20tijdens%20dienst%20uit%20angst%20voor%20aanslag