donderdag 26 januari 2017

Mannen dringen met smoes woning van 90-jarige binnen voor geld

SANTPOORT-NOORD Twee mannen hebben gisteren geprobeerd een 90-jarige bewoonster van het Burgemeester Weertsplantsoen in Santpoort-Noord te beroven van haar geld.

De mannen brachten het slachtoffer rond 16.00 een bezoekje aan huis. Ze maakten haar wijs dat ze medewerkers van de gemeente waren, die de woning kwamen inspecteren op lekkages en het een en ander wilden opmeten. De vrouw liet het tweetal nietsvermoedend binnen. 

Lees ook: Castricumse (87) slachtoffer van laffe babbeltruc: "Hij zwaaide zelfs nog vriendelijk"

Na ongeveer een half uur gingen de mannen er weer vandoor in de richting van het station, maar niet zonder de pinpas van de vrouw, die ze binnen hadden gevonden. Later op de dag kreeg de bewoonster twee telefoontjes met de vraag of ze haar pincode wilde doorgeven. Beide keren weigerde ze dat te doen. 

Getuigenoproep
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die de verdachten hebben gezien. Het gaat om twee mannen met een lichtgetint uiterlijk. Een van de twee droeg een groene parka met bontkraag van het merk Canada Goose.

Wie informatie heeft, wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844. 



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/199289/Mannen%20dringen%20met%20smoes%20woning%20van%2090-jarige%20binnen%20voor%20geld