maandag 23 januari 2017

Automobilist rijdt 12-jarige expres twee keer van fiets

ALKMAAR Een 12-jarige jongen uit Alkmaar is afgelopen woensdag tot twee keer toe opzettelijk met een auto aangereden toen hij onderweg was naar school.

De jongen fietste rond 8.15 uur op de Frieseweg in de richting van de Friesebrug, toen hij plotseling van achteren werd geraakt door een rode auto met daarin twee mensen. Hij viel van zijn fiets en belandde op het fietspad. Toen hij was opgekrabbeld was de auto al doorgereden, maar niet veel later kwam deze uit een zijstraat weer tevoorschijn en reed hij opnieuw tegen de fiets van het slachtoffer. De jongen viel opnieuw op de grond. 

Ook dit keer wist het slachtoffer op te krabbelen, dankzij de hulp van een onbekende man. Het slachtoffer raakte wonder boven wonder niet ernstig gewond en besloot verder naar school te fietsen. De onbekende man is nog tot de Bierkade met hem meegefietst. 

Getuigenoproep
Ondertussen zijn de mannen in de rode auto er over die Friesebrug vandoor gegaan. Volgens de politie gaat het om twee mannen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar oud. Ze hadden een lichtgetint uiterlijk en een van de verdachten had een baardje. Mensen die de aanrijdingen hebben zien gebeuren of weten wie de twee mannen in de rode auto zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De vader van het slachtoffer wil de man die zijn zoon weer op de been heeft geholpen, graag persoonlijk bedanken. Ben jij of ken jij deze man, stuur dan een mailtje naar internet@nhnieuws.nl en wij brengen jullie in contact met elkaar.

Cameratoezicht
De vader van het slachtoffer, die anoniem wil blijven, is verbijsterd over wat er is gebeurd en wil dat er cameratoezicht op de weg komt. Het is volgens hem namelijk niet de eerste keer dat fietsers worden lastiggevallen op de Frieseweg, al is het bij zijn weten wel de eerste keer dat er een auto bij betrokken is. Meestal zouden hangjongeren de passerende fietsers lastigvallen of zelfs van hun fiets werken. "Ik ben er helemaal klaar mee, ik wil me niet elke keer zorgen hoeven maken. Het is wachten tot er iemand met zijn hoofd tegen een stoeprand valt." 

Zijn zoon is er na de aanrijdingen met de schrik vanaf gekomen. "Hij heeft er lichamelijk gelukkig niets blijvends aan overgehouden, maar hij kijkt wel twee keer achterom als hij op de fiets zit." Voorlopig brengt zijn vader hem met de auto naar school.



from NH - nieuws http://www.rtvnh.nl/nieuws/199116/Automobilist%20rijdt%2012-jarige%20expres%20twee%20keer%20van%20fiets